Fridas värld bland tankar och ord. -

something we never gonna get back

Sista dagen i december, sista dagen år 2008, ett år och en dag vi aldrig kommer att få tillbaka när klockan blir 00.00, så till alla där ute, ta vara på den här dagen, ta vara på era minnen och lämna det som behöver lämnas bakom där det hör hemma, i det som var förut. För nu går vi mot ett helt nytt år, och vi vet inte vad som väntar för oss där ute.

Den här dagen kommer vi att minnas som en nyårsafton, när 2008 övergick i 2009 och vi var fulla & glada och skrek för fulla muggar när fyverkerierna äntrar sin livs scen, natthimlen på den sista dagen på ett år som aldrig kommer att komma tillbaka. Och vi ska njuta av det, vi ska glädjas när vi lämnar ett nytt år bakom oss och vi ska stå där med en spänd förväntan på vad som kommer att hända de nästa 365 mornar vi kommer att vakna i ett helt nytt år. Söderhamnare, vi ses på Rådhustorget runt tolvslaget och om det är en liten rödtott som står på alldeles för höga klackar och jublar tills rösten tar slut och ser alldeles tokig ut, då är det jag. Så kom gärna fram och hälsa. :)

Gott Nytt år på er!


2008 - let me be braveheart, please, let me be braveheart!

Precis som jag skrev i min krönika för SöderhamnsNytt så önskade jag mig ingenting när snöflingorna som sakta föll från decemberhimlen blandades med fyrverkerier och brinnande aska när det övergick till januarinatt. Jag önskade mig ingenting, för att jag hade redan allting som jag behövde. I min hand höll jag en annan, jag hade ett leende på läpparna och goda vänner runt omkring. Allting var säkert, mitt liv var säkert, jag visste vad jag hade och vart jag kunde vända mig när det blev morgon och ett helt nytt år. Det var så jag ville ha det, det var det som gjorde mig lycklig och allting blev komplett. Jag lät alla andra önska istället, så 2008 skulle få en mindre önskning att bära på sina axlar. Nu såhär i efterhand önskar jag kanske litegrann att jag ändå hade önskat. För på onsdag står jag inte där som samma person, jag vet inte om jag står där med samma personer och jag vet inte vem jag ska vända mig till när det blir 2009. Så på onsdagnatt ska jag önska & önska, tills hjärtat glöder och huvudet sprängs.

I början av året, det första kvartalet, hade jag svårt att hålla mig borta från allting som hette fest, människor, goda drinkar och vin i massor. Jag njöt av det. Jag fick jobbet också, på SöderhamnsNytt, under januari och det har slungat mig rätt ut i en helt ny värld, full av människor - och ord. Det njöt jag av. (och gör det fortfarande) Jag har träffat så sjukt mycket människor, allt från kändisar till lokala personer, och tagit del av deras drömmar och deras mål - precis som de var en del utav min. Rest runt en del har jag gjort också, mest med Pontus, Isabelle & Sanna, men också med Timmy. Jag åkte tåg för första gången i mitt liv år 2008, den ni.

2008 blev för mig ett år där jag testade på saker som jag inte testat på förr. Jag ville vara modig, jag ville lära mig nya saker, jag ville utvecklas. Jag har haft ett bra år, ett jättebra år. November - December har jag varit i botten, jag har inte orkat någonting, jag har inte velat någonting, jag har inte varit mig själv, men det finns ju anledningar till det med. Jag säger såhär: I can't take it any longer, thought that we were stronger. Resten av året har varit bra. Bra bra bra bra. Men just nu känner jag mig levande begravd.

Jag kan inte säga att jag ångrar någonting under 2008 - men jag kan inte säga att det inte fanns saker jag borde ha gjort annorluna. Men det är lätt att vara efterklok. Jag har njutit av livet det här året - det har funnits up and downs, det har kommit fruktansvärda besked, jag har krossats och brutit ihop, men jag har också varit lyckligare än på länge. Jag tror det summerar mitt 2008.

Jag ska önska år 2009 - och vet ni vad jag ska önska?
JAG SKA ÖNSKA ATT JAG HADE DET SOM JAG HADE NÄR JAG STOD DÄR 2008.


In the future people, who am I suppose to be?

Hej på er boys and girls, jag hoppas att ni haft en godan jul med en massa roligheter! :)
Jag vet att min blogg är pretty empty och halvdöd såhär i nutiden men vet ni vad, ibland hinns det liksom inte med. Men, vill ni veta en annan sak? Jag har kanske hittat min utbildning, som jag vill gå efter gymnasiet! Jag vill gå Manusförfattare-utbildningen på Dramatiska Institutet i Stockholm! Det vore kanonkul. :) Men jag blir vansinnigt nervös av att läsa alla intagningsfaser och dylikt, men jag har bestämt mig för att tro på mig själv nu. JAG SKA IN (om jag bestämmer mig för ubildningen) och JAG SKA KLARA DET. Min dröm är att bli en författare, en skribent som folk ser upp till och kanske känner igen sig i. Jag har lärt mig älska journalistyrket, men jag vill få ut någonting mer. I slutändan av mitt liv vill jag kunna kalla mig själv en fulländad skribent - en manusförfattare, en författare, en journalist och en bra människa.

Jag har funderat på idén att sälja mina tankar & funderingar som krönikor till olika tidningar. Inte för pengarna, utan för att jag vill få ut det. Vad tror ni?
Förresten, jag har börjat skriva på en julkalender, årets var ju så dålig så jag kände att jag måste göra någonting åt saken!

Peace :)


När jag stod hårmodell åt Forsman :)

"like a circus"

Blev klar med fotoarbetet helt idag & det känns grymt - med tanke på hur många det var som fick skäll idag och att man slapp vara en utav dom! :) Annars tycker mina lärare att jag ska ta och stressa ner, att jag ska vila ut mig under jullovet och inte jobba eller tänka eller någonting. Det var speciellt min mentor som var lite orolig. Magkatarr har jag ju sen en tid tillbaka. Men jobba .. det är KUL och det ska jag göra imorgon :) Neverstore på Verkstäderna, kommer bli kanon!

"In the center of the ring, just like a circus"

Actiooon


Me in action.
Men att försöka fota idag gick rent åt helskotta.
Först för att jag mådde skit, sen för att det helt enkelt inte fungerade.

pepparkaks-snäll

Hittade lite bilder hos PontusOrre.blogg.se från julslakten och tänkte bjussa lite på det.
Jag har ju trots allt ätit lite pepparkakor, ganska lite för att vara jag men ändå, jag är fortfarande snäll!


När vi kör "Hänga Gubbe" med Sonic Syndicate. Det var Robin (han till vänster) som fick komma upp med ordet och det blev somsagt Fittslem.


Robin på scenen!

Så, två bilder blev det. Pepparkaksintaget räckte inte till fler, sorry. hehe.
Titta i Pontus blogg ist!
Adressen till den har ni där uppe.
PEACE!

"the losers win"

Satt nyss och bläddrade igenom min text om Views som kom i SöderhamnsNytt den här helgen. Jag tyckte att jag hade kommit upp med en kanoningress, den var lite finurlig måste jag få säga, sen kapade de av den när den skulle i tryck så min ingress blev endast en rad lång. Inte speciellt finurligt eller kanonbra, men jag är nöjd ändå! :)

Nu håller jag på och går igenom allting från Julslakten! Gjorde slut på ett helt block + några sidor ur ett andra. Men det är härligt det. Kommer bli sittande här ett tag. Och vet ni vad? JAG SER VAD JAG HAR SKRIVIT! Wiho. Trots mörker och extrem snabbskrivning så ser jag vad det står. Jag har skrivit någorlunda normalt jämfört med hur det brukar se ut. Julslakten var faktiskt väldigt rolig. Vi körde "hänga gubbe" med Sonic Syndicate i deras loge, ordet blev Fittslem. Klockan 02.00 satt vi inne hos Ängel också och snackade lite innan vi blev tvugna att rusa till bussen. 

Flaming Thyr var som ett enda stort godisregn bland all metal. Det var hela tiden glatt, fläkt och fart. Som en popigare Lars Winnerbäck! Deras glada miner blev en riktig kontrast mot det hårda metalsången på övervåningen. Flaming Thyr har ett annorlunda sound, och ju mer man hör ur denna blandade godispåse ju större blir sockersuget. Den godaste godispåse ever. Flaming Thyr är brinnande och het. Så är det.
(och ja, jag vet att jag inte har med halva bandnamnet, men jag är så rädd att stava fel på det ;p)

Senare idag väntar frågor till morgondagens jobb och en hemtenta om Islam och idag lyssnar jag på Cicero på Myspace. Grymt.
Hare gött allesammans!


Weekend

Vad säger vi om skolveckan som gått?
Eller, vad säger jag rättare sagt. Jag säger såhär:
Jag är så glad att jag går i den klass jag går i. Jag vet att jag har varit lite av en surpuppa den här veckan, men jag kan ärligt skylla på magkatarren. Ni är så bra så det är inte sant! Jag tror fasen inte jag vill ta studenten 2010, för jag trivs så bra med er!

Annars väntar innebandyderby ikväll + jobb klockan 22.00 - 02.00
Sen jobb lördag klockan 10.00. Helger är inte till för att sova, right?
På Söndag ska Timmy stå modell åt mig till fotoutställningen.
Great! (Y)Två oredigerade bilder från förra temat. SKYDDSÄNGEL


Filmaffisch-projektSitter och redigerar min filmaffisch nu. Faktsikt ett väldigt roligt projekt! :) Narnia - Häxan & Lejonet har jag.
Det är jag som fotat bilden och det är jag som har gjort titeln, (i illustrator) så att ni inte tror att jag har fuskat och snott narnia-texten från den riktiga filmaffishen. Vi ska ha med en massa annat på affischen med, text och sånt. Ni får se när den blir klar :) Tack Christina för att du kunde ställa upp som modell! :)

Jens var så gullig och kom ner med en kopp te som han gjort till mig här i denna supersuperskit-kalla datasal. Thank you gullunge!

My best angel, Stina!

Den andra fotogrejen avklarad, blev några bra bilder :) temat var ängel & skyddsängel och Stina var grym! Tackar Pontus för att han bistod mig när Fridas hjärna inte kom ihåg iställningarna på kameran.
Bilder kommer naturligtvis .. senare ;)
PUSSELIPUSS.

Bildinspirerad novell

Sitter & skriver min julsaga nu. Har äntligen kommit igång ordentligt och funnit mitt tema i berättelsen. Jag kan också meddela att mitt tema till fotoutställningen äntligen fått en hel del idéer! Jag tänkte bjussa på en berättelse som vi skrev nyss, baserad på en bild av New York. Kanske inte blev så värst bra, men här kommer den iallafall.

Bildinspirerad Novell
Frida Söderlund MP2

Den vänstra armen började rycka krampaktigt på grund av tyngden från den stora bagen som hängde över axeln. Hans andhämtning blev mer flämtande ju längre han skyndade fram längst den långa gatan i New Yorks centrum. Mörkret hade sänkt sig över staden och restaurangägarna hade tänt sin neonbelysning. Innanför väggarna på hus och byggnader var staden fortfarande levande men i mörkrets gömmor i gränder och på gator var det öde och dött. Han var rädd, orolig och stressad och hans hjärta bankade i kapp med sekundvisaren på armbandsuret. Axeln värkte och han förbannade sig själv mer för att han blev tvungen att utsätta sig för det här än han förbannade personen som gjort det här mot honom. Uteliggaren längst gatan tecknade ett diskret tummen upp och han låtsades inte reagera. Det kunde vara förödande för honom själv om Sylvester fick veta att polisen fanns i närheten...


 I en av lägenheterna i korsningen Grove Street och Baker Street tittade tre polismän genom en springa i de neddragna persiennerna. De tittade tålmodigt på klockan och satte sig ner för att vänta. Polischefen tummade lite på de mysiska breven och läste det senaste lite tyst för sig själv. "Klockan 23.00, korsningen Grove Street och Baker Street. Den röda postlådan på den högra sidan av Grove Street, lägg väskan under, var inte sen. Sylvester."  Han såg till att de hade tillräcklig uppsyn över området och suckade tungt.


Sylvester satt och tog en kopp kaffe på det kvällsöppna caféet vid korsningen Grove Street och Baker Street. Fem meter bort från fönstret stod en röd postlåda och glimmade i skenet från gatubelysningen. Just korsningen Grove Street och Baker Street hade ont om gatubelysning och var ofta väldigt mörk fram om kvällarna och det passade Sylvester väldigt bra. Men just över postlådan fanns en lampa och det passade honom om än ännu bättre. I mörkret kan man gömma sig, i mörkret syns det inte vem man är eller vad man gör. Fast egentligen hade inte Sylvester någonting att oroa sig för egentligen. Det var ingen, varken polis, människa eller medarbetare, som visste hur Sylvester egentligen såg ut. Han var som en skugga. Därför kunde han i lugn och ro fortsätta smutta på sitt kaffe. 


Hans vänstra arm hade domnat bort av tyngden men han fortsatte ändå streta fram i rasande fart. Det är nära nu, tänkte han för sig själv. Alldeles för nära. Hans hjärta bankade i en omänsklig hastighet och han kände med handen ner i väskan för att försäkra sig om att det bruna paketet fortfarande låg kvar. Han visste att Sylvester skulle kunna finnas vart som helst, när som helst, i korsningen Grove Street och Baker Street. Den röda postlådan gav sig till känna när han äntrade Grove Street. Han skyndade sig dit och precis när han skulle stoppa in väskan under postlådan tittade han in genom fönstret på caféet som låg mitt emot. Då såg han hur en man, hotfullt och bestämt, vinkade åt honom att komma in. Mannen smuttade på en kaffe och det var då han förstod... Sylvester.


Polischefen gjorde stora ögon när han såg hur deras skyddsling plötsligt tog upp väskan och gick in på caféet. Det var då han också förstod... Sylvester hade lurat dem alla. De hade naivt gått på att Sylvester skulle gå ut och hämta väskan och att de på så vis skulle hinna skjuta för att bedöva eller att någon av markmännen skulle hinna ta honom. Manhattans knarkkung hade gjort det igen. Han beordrade alla sina män till bakgatan bakom café Angelique. Fast han visste ändå att det nog var för sent.


Som en skugga vandrade Sylvester ut genom bakdörren på café Angelique med väskan i handen. Som en skugga var han och som en skugga skulle han fortsätta vara.


Views - och en krönika

Jag är så stressad nu för tiden så idag blev det sova ut och stanna hemma för min del.
Har ändå så mycket jag måste tänka på. Dokumentärfilmen, fotoutställningen (tokplugga bibelns kapitel om Edens lustgård) och bredvid mig ligger alla papper efter intervjun med Views, vilket jag försöker skriva ihop nu. Fick ett mejl från Sara, och jag ska skriva en krönika till helgspecialen 21 december. En krönika om "2008 - året som gått", ur min synvinkel. Jag blev naturligtvis tokglad, men nervös som en jäkla .. ja, jag vet inte. Tur för mig att vi nyss tränat på krönikor i skolan. Nu ska jag bara leta i min hjärna och hitta ett ämne som jag kan anpassa den till.

Nuså boys and girls, är det dags för mig att fortsätta med Viwes. Snor en bild av Pontus, så ni får ett hum om vilka jag snackar om. Kom ihåg. www.pontusorre.se eller http://pontusorre.blogg.se


Skapelsen av jorden

Bilderna är inte redigerade men jag tänkte bara ge ett litet smakprov så länge.
Här föreställer Isabelle skapelsen av jorden. Eva & Adam eller universum, vem vet egentligen vad vi skapades utav.  Mitt tema till utställningen kommer att bli "Edens Lustgård".

TACK ISABELLE! :)
you are the best! <3

Mera kommer upp när jag valt ut mina absoluta favoriter & redigerat.
Ni får såklart se det färdiga resultatet!
Puss & kram
- idag är en jättebra dag :))


it made me very, very happy

"Frida, en fantastisk skribent. Vad ska man säga?
Grattis till ett klart MVG & grattis till din talang!"


Jag kände hur hela jag började le. Med näsan, med mina tår, med min hand, med min mun, hela jag log. Inte bara över betyget, utan över det hon sa. Det är cirka 6 månader kvar på kursen och det låter sådär redan. My god, jag blev väldigt, väldigt, väldigt glad.  Låg på MVG eller "MVG-kandidat" på resten av kurserna med, dock inte matten, men det hade jag ju räknat med. Fick mitt efterlängtade G. Kämpar man så går det, det har jag lärt mig av min mattekurs iallafall. Kände för att "skryta" lite över mig själv nu efter mitt utvecklingssamtal. :)) hihi. Peace!

red apple, baby

Jag tror att jag håller på att få magsår, på riktigt den här gången.
Det känns som någon har huggit mig med kniv tusen gånger om i magen och att de öppna såren bara blöder, blöder och blöder. Det svider och värker och jag kan inte äta ordentligt. Fast mina kärleksbekymmer kanske har med det att göra, jag tänker inte hymla med vare sig bekymren eller magontet. Men skolan har nog lagt till sitt med. Dokumentärer, fotoutställning osv, det mesta måste också göras utanför skolan. Skit säger jag för att en sekund ska gå så snabbt.

Snart ska jag fota Isabelle till fotoutställningen, kommer nog upp ett smakprov senare såklart. :))
MEN, min idé om att fota de sju dödssynderna kanske inte funkar, det hänger inte riktigt ihop med temat "Mystik och myter", därför ska Isabelle föreställa annat idag, tillsammans med äpplen, blad och ett påslakan med stjärnor. Kommer nog att bli ganska tufft.

Peace!


RSS 2.0